[鬆一鬆] 童年的熱血與感動

搖搖以外,上至天文地理,下至無聊笑話,以至問功課、愛情煩惱…
Feel free to discuss anything besides yoyo.

版主: hereweyo, Andy, 小Pansy

[鬆一鬆] 童年的熱血與感動

文章Andy » 週三 2010/9/15, 10:05 AM

宜家睇返依然係咁正 ~! 講起上o黎近10年熱血合體機械人動畫好似式微o左咁 ...... (EVA , Gundam呢D無合體元素啦) , 而且本人對"合體機械人"o既定義比較嚴謹 , 個人認為電影"Transformers: Revenge of the Fallen"尾段Optimus形態不變 , 只係Jetfire變成一堆裝甲安放o係Optimus身上 ; 或者好似Devastator咁幾個機械人大叫合體 , 閃出一團強光過後就出現o左一架擁有合體前每架機械人少量特徵o既巨大機械人 , 無過程 , 唔合理o既所謂"合體"對我o黎講都唔算係真正o既合體 .

對上一套真正值得回味o既熱血合體機械人動畫竟然已經要數到2000年o既勇者王Final , 真係悲哀 ......
圖檔
SAY IT LOUD !! "I COME FROM HERE WE YO! & I PLAY YOYO EVERYDAY ~!"
頭像
Andy
Committee
Committee

Re: [鬆一鬆] 童年的熱血與感動

文章garytam » 週三 2010/9/15, 3:26 PM

哈,我都勁鐘意呢D要用上三四分鐘時間先合得來既合體,睇到人都熱血埋,都唔會問點解敵人見佢搞咁耐都唔打佢
講到熱血呢,有一集真係睇到人爆血管,仲要企埋起身對住電視大叫,我唔記得係邊一套勇者既,去到最後一集打大佬唔夠揪,佢竟然諗到一招我想左好耐既劇情:call馬
叫齊以往幾套既勇者來幫拖,竟然一集有齊太陽勇者,絕對無敵,勇者傳說,熱血最強等細路,大家各自叫自己既機械人出來,真係熱血到呢
正當我心諗唔會又打唔贏,再來一次終極熱血絕對最強無敵太陽勇者傳說大合體既時候,佢居然打贏左...
Gary Tam
愛搖搖。玩創意
Play Yoyo Everyday

圖檔
頭像
garytam
Committee
Committee

文章walter » 週四 2010/9/16, 2:25 AM

合番7分鐘先講

外加 ...
頭像
walter
Committee
Committee

文章walter » 週四 2010/9/16, 2:27 AM

ps: youtube 上好似無春風修羅 !??
頭像
walter
Committee
Committee

文章阿反 » 週四 2010/9/16, 3:08 AM

真係睇到血都滾埋XDDDDDDD
半間學校飛走,個個走哂堂,仲要個個都無牌駕駛!!!
正到爆!!!!!!!!!!!!!!!!!
Me llamo Simpson

HONG KONG FIRST HI-END METAL YOYO - CAPSULE
圖檔

HyperYoyo2010 Hyper Comet 三色
YYF- 401SD SUPER SALE

simpsonlalala@hotmail.com
頭像
阿反
Committee
Committee

文章walter » 週四 2010/9/16, 10:09 PM

uploaded :twisted:

頭像
walter
Committee
Committee

文章阿反 » 週五 2010/9/17, 4:15 AM

太勁!
Me llamo Simpson

HONG KONG FIRST HI-END METAL YOYO - CAPSULE
圖檔

HyperYoyo2010 Hyper Comet 三色
YYF- 401SD SUPER SALE

simpsonlalala@hotmail.com
頭像
阿反
Committee
Committee

文章Andy » 週五 2010/9/17, 9:54 AM

阿反 寫:真係睇到血都滾埋XDDDDDDD
半間學校飛走,個個走哂堂,仲要個個都無牌駕駛!!!
正到爆!!!!!!!!!!!!!!!!!

呢種極度唔合理o既設定都係呢類動畫o既特色之一 ~!
圖檔
SAY IT LOUD !! "I COME FROM HERE WE YO! & I PLAY YOYO EVERYDAY ~!"
頭像
Andy
Committee
Committee

回到 Here We Yo! Here We Gag!

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客